måndag 1 oktober 2012

Återbruksutmaning del 2, hjärtan till jul

Idag är det Återbruksutmaningens andra måndag. Varje måndag redovisar man något som man gjort om, något gammalt, överblivet eller urvuxet o s v som gjorts om till något nytt, eller så hittar ett annat användningsområde för en grej eller pimpar upp trista saker. Mycket skoj, och framförallt roligt att se vad alla andra har åstadkommit! Man får massor med inspiration och skaparlust.

Jag håller mej till symaskinen, och tänker visa min påbörjade samling av hjärtan att hänga i julgranen. Det är lite tidigt, jag vet, men tanken är att det ska bli fler. Jag syr mina hjärtan av gamla tyger, och de ni ser på bilden är bl a sydda av olika gardiner och dukar. Knapparna är också återanvända.


Klockarbarn ställer också frågan vad som är den största drivkraften att återbruka. För mej handlar det nog om både miljötänk (slit och släng och materialism har aldrig känts riktigt rätt) och om ekonomi, varför köpa nytt, när det finns billigare att få tag på begagnat? Dessutom älskar jag charmen med gamla prylar och tyger, någon har använt dem, och nu tar jag över och använder på något annat sätt, som passar mej.

7 kommentarer:

 1. Vad söta! Det är kanon att vara ute i god tid. Med bäbis på väg kan man ju aldrig veta hur mycket tid man har framåt heller.

  SvaraRadera
 2. Åh! Fint!
  Och bra inspiration!
  Några hjärtan ska jag nog ta å sy mig!! :-)
  Och de passar ju även före jul!

  SvaraRadera
 3. Fint. Er gran kommer att bli underbar.

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Gillar knapparna.

  SvaraRadera
 5. Wow! De snöriga snörena till hjärtana, ja, hela kombon blev ju jättefin!

  SvaraRadera
 6. Tack för alla fina kommentarer! Jag knåpar vidare, behöver ju några till.

  SvaraRadera