måndag 15 oktober 2012

Återbruksutmaning del 4, chachimomma-byxor och lapptäcke

Då var det måndag igen, och dags för Återbruksutmaningen. Det blev dock inget rosabandet-tema för mej. Den här veckan tar jag mej friheten att visa tonåringens omsydda mjukisbyxor som var färdiga för soporna, men istället blev ett par chachimomma-byxor att ha på danslektionerna. Hon hade letat upp en tutorial på youtube och sydde och klippte till med det här resultatet:Själv syr jag på ett lapptäcke. Jag fick en beställning på ett överkast, och har dragit igång med det. Det kommer förmodligen att ta ett tag att färdigställa, men jag är en bit på väg, och visar resultatet så här långt. Tygerna är återbruk av olika saker. En hel del gardiner, dukar och gamla kläder, en del från mina egna lådor, men också en mängd loppisfynd.

Måtten på täcket är 210cm x 110 cm, så det blir en del lappar. Jag har inte riktigt klurat ut hur jag ska quilta ihop det, eftersom det blir ganska stort att få in i symaskinen. Jag brukar sy mest barntäcken, som är mindre i storlek, men jag ska nog komma på något.
6 kommentarer:

 1. Läckert komponerat!! Nästan avskräckande stort dock ;) Känner på mig att du ror hem projektet i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Tack alla! Ska klura vidare på quiltningen, man kan ju göra det för hand om inte annat.

  SvaraRadera
 3. Coola brallor! Tyvärr tror jag inte att jag, som är 30-plus med lite större lår än jag skulle önska, skulle bära upp dem med någon större finess, annars skulle jag vilja tillverka mig ett par egna. :)
  Och lapptäcket ser fint ut! Jag har en gång i tiden sytt ett till en enkelsäng, minns att det var ett jäkla jobb med quiltningen, men jag minns inte exakt hur jag gjorde, så jag har dessvärre inte så mycket råd att komma med.

  SvaraRadera
 4. Gillar mönstret med stora och små bitar.

  SvaraRadera