måndag 15 oktober 2012

Stackars Kicki

Jag läser Aftonbladet. Stackars, stackars Kicki Danielsson. Varför ska inte hon få smuggla 240 Diazepam-tabletter, när alla andra får det? Och hennes doktor hade ju faktiskt skrivit ut det åt henne tidigare (av någon anledning ville han tydligen inte göra det nu, märkligt).

Men det är ju för att hon "är kvinna och känd", säger hon. För om hon hade varit man och okänd hade det givetvis varit helt okej. Alla okända män smugglar ju Diazepam till höger och vänster utan att åka dit. Så orättvist. Och nu hade ju både hunden och katten dött också, klart Kicki måste få smuggla lite Diazepam! Hon sover ju så dåligt annars.

Hon trodde ju faktiskt att det fanns "ett hopp för det svenska rättssystemet", uttalar sig Kicki när det såg ut som om hon skulle frias, men där hade hon ju fel. Tyvärr är vi alla lika inför lagen här, och det är ju jäkligt synd. Både kända kvinnor, och okända män. Usch!


6 kommentarer:

 1. Klockrent!Kunde inte uttryckt det bättre själv!/Axel

  SvaraRadera
 2. Vi får hoppas att hovrätten är objektivare än dig och faktiskt tar hänsyn till om Danielssons utsago – att hon inte visste att medlet var narkotikaklassat – verkar trovärdigt eller inte.

  Lagstiftningen – se 1 § narkotikastrafflagen (1968:64) – medger endast utrymme för att fälla henne om hon har handlat uppsåtligt. Om åklagaren inte kan göra Danielssons utsago otrovärdig så bör domstolen givetvis fria – principen om hellre fria än fälla.

  Jag är dock inte särskilt inläst på målet så det förvånar mig inte om hon blir fälld av en oenig hovrätt för ringa narkotikabrott aktat omständigheterna.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dej - det är hovrättens uppgift att vara objektiv. Själv har jag absolut inga intentioner att vara det minsta objektiv överhuvudtaget i detta inlägg. Min helt och hållet subjektiva åsikt är att man som vuxen person har ett visst ansvar, t ex att ta reda på om tabletterna man tänker skicka efter är narkotikaklassade eller inte.

  Om man inte kan få tag på mediciner i Sverige på ett enkelt sätt, borde varningsklockor ringa, enligt min uppfattning. Att dessutom så gott som alla sömntabletter och de flesta lugna mediciner är åtminstone receptbelagda och i de flesta fall narkotikaklassade torde inte vara en överraskning för någon som tidigare fått liknande preparat utskrivna.

  Att sedan gå ut i pressen och grina om hur synd det är om en, och att man blir orättvist behandlad, stärker inte trovärdigheten i mina ögon i alla fall, men som sagt, det är ju upp till hovrätten att avgöra.

  SvaraRadera
 4. Här har vi en missbrukare som felaktigt tror att hon åtalats för att hon är känd och KVINNA. Tror hon att en man skulle dömmas lättare? Det är mer sannolikt att en missbrukare känner till vad som är knark och inte.

  SvaraRadera