onsdag 3 oktober 2012

Vad ska jag göra på förlossningen?

Idag ska vi på studiebesök till förlossningen. Förlossningen, liksom! Hur hamnade jag i det här?! Vi har gått på föräldrautbildning i veckan, och lär oss bli goda föräldrar, och studiebesöket är en del i detta.

Det är så mycket som känns obekant i mitt liv just nu. Jag antar att det lätt blir så när man ska träda in i en helt ny roll, föräldrarollen. Jag fortsätter t ex med jakten på amningsbhn som inte ruinerar en. Eller klämmer sönder kroppen. Nej, en av dem jag köpte förra veckan var inte bra, så det har blivit nya besök i provhytterna. Jag står där och gör olika moves och försöker tänka mej in i vad en amningsbh bör klara.

Jag fann även mej själv inne på butiken med dyra fritidskläder, diskuterandes mjölkstockning och amning med den snygge manlige försäljaren. Vad har hänt med min integritet och självbevarelsedrift? Men att jag klurar på om en varm ullbh till vintern skulle kunna skydda mina behag, kanske just är ett uttryck för självbevarelsedrift, men vart fan tog integriteten vägen?

Jag har också alltid haft väldigt svårt (läs: omöjligt, ackompanjerat av ett hånskratt) att se mej som någon som deltar i föräldragrupper, fikar med mammagruppen på stan och hänger på öppna förskolan. Snart kanske vi är där. Vår föräldragrupp var faktiskt väldigt trevlig, med mycket roligt folk. Tänk om vi pratar barnbajs och blöjutslag med varann om några månader!

Nej, jag känner inte igen mej själv i den här rollen. Det är skrämmande men fascinerande vad hormonerna ställer till med. Men studiebesök på förlossningen känns fortfarande som ett skämt. Vad ska jag göra där?

4 kommentarer:

 1. haha så härligt du skriver. I have to come back! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åå, tackar allra ödmjukast! Välkommen tillbaka :-)

   Radera
 2. Vänta bara tills du går första barnvagnspromenaden. Identitetskris big time// Sofia
  velig.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Idag har vi tittat på amningsfilm på föräldrautbildningen. Mycket märklig känsla...

   Radera