lördag 13 oktober 2012

Svåra ekvationer

Det är mycket matematik hemma hos oss just nu. S läser matematik C, eller 3B som det det heter nuförtiden. Ena tonåringen sliter också med högstadiematten, så nu sitter de vid köksbordet och termer som x, y, derivata, negativa tal, kvot osv når mina öron.

Jag har själv läst väldigt mycket matematik i gymnasiet, men valde sedan sjuksköterskeutbildningen, där jag inte har haft så mycket nytta av derivering, geometri och andragradsekvationer. Det blir påtagligt att det är väldigt länge sedan jag ägnat mej åt detta när mattesessionerna pågår. Men samtidigt är det ju lite roligt. Kanske man skulle börja plugga. Men vad? Det finns ju så mycket annat än matte som också verkar kul. Och först ska jag ju föda barn och hålla på... Plugg, barn, tid och lägenhetslån får bli en senare ekvation att lösa.

S räknar på Eckerölinjen

6 kommentarer:

 1. matte, det är inte min starkaste sida...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det kan vara knepigt, men som tonåringen konstaterade nyss; "det är roligare när man fattar". Ligger väl nåt i det... Det gäller väl det mesta i och för sig.

   Radera
 2. Jag hade min mattetent i fredags.. kan ju bara säga att det var HEEEELT fel dag för nån tenta!!! Hoppas det går bättre för S (skrev först S&M men antar att den kommentaren hade ökat andelen ryska läsare ;-) så jag lämnar bort M för att inte bli anklagad för missvisande information..)! Ha det gott och lycka till med fisen!!!
  Kram,
  Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ryssarna har minskat i antal, men det är fortfarande några hoppfulla som hänger sig kvar. Däremot är www.sexsait.se den vanligaste sökvägen till bloggen på Google, 10 st igår ;-)
   Angående matte; Som tur är, när man studerar i den här åldern har vitsordet mindre betydelse än i gymnasiet, nu är man ju mest ute efter godkänt för att uppnå behörighet. Lycka till, jag är imponerad av hur du kämpar på, och TACKK för alla kläder! Garderoben och byrån är fulla nu :-)

   Radera
 3. Vilken rak och skön blogg du har! =D
  Tack för dina fina kommentarer hos mig. Återbruk är riktigt kul när man kommer på nåt som funkar. =)

  SvaraRadera
 4. Tack :-) Ja, visst är det skoj!

  SvaraRadera