torsdag 22 augusti 2013

Sörjer vårt hus

Nu har vi, med sorg i hjärtat, tvingats ge upp planerna på huset. Ikväll är budgivningen uppe på 4,15 miljoner vilket är waaaay över vår budget. Dessutom skulle det ha behövts en hel del pengar till renovering också, så till sist var det bara att inse att vi måste ge oss.

Huset, som vi först inte ens hade tänkt åka och titta på, var byggt 1966, och i princip var ingenting åtgärdat efter det. Samma familj har bott där hela tiden, och nu har de blivit gamla. Allt i huset var dock otroligt välskött trots att det hade nästan 50 år på nacken. Inga slitna tapeter, inga spruckna kakel i badrum. Bara omodernt och fruktansvärda färgval.

Men efter 50 år kanske en dränering kan behövas, speciellt när man har en hel källarvåning. Taket skulle ha behövt bytas och samma sak med fönstren. Vitvarorna var i och för sig inte 50 år gamla, men inte 5 heller. Och brunt/gult badrum kan ju kännas spännande ett litet tag.

Med en hel del vit färg kanske man hade kunnat stå ut tills lottovinsten trillar in, eller den där okända rika släktingen utan andra arvingar lämnar några miljoner efter sig. Men nu gick det till någon med fetare plånbok än vi. Eller bättre tur i spel/fler avlägsna nydöda miljonärskusiner.

Det är konstigt hur man så snabbt kan hinna planera hela sitt nya liv i ett boende man bara har tittat på. Man hinner renovera, möblera och bo in sig i fantasin, och så blir det verklig separationsångest när man måste skiljas från sina drömmar. Men vi letar vidare.

Det blev ingen äppelträdgård för er

Och ingen gillestuga med mysig brun heltäckningsmatta att vässa klorna på

Inte i det huset iallafall, kanske i något annat

2 kommentarer:

  1. Åh, vet precis hur det känns. Vet inte hur många hus jag flyttat in i för att sedan bli besviken. Vi har dock fått tänka om så här två år senare. Från budget på 3,5 till 4,5. Men kostar det över 4 finns det inte pengar till dränering, tak osv. Har bokat ett brRadhus nu, något vi sa att vi ALDRIG skulle göra - men orkar inte längre och priserna är helt GAAAALNA. Nu blir det nyproduktion med fast pris. Hatar de där budgivningarna, alltid någon som lägger över. Håller tummen för att ni snart hittar något inom budget!

    Anna Granström.

    SvaraRadera
  2. Oj vad dyrt, förstår att ni dragit er ur. Tråkigt såklart men jag tror ni kommer hitta något annat, bättre, som inte är så fruktansvärt dyrt. Man ska ju ha råd att leva också :)

    SvaraRadera