fredag 2 augusti 2013

Prag

Vi är alltså i Prag, och har det bra. Det enda mindre bra är att Lilla A envisas med att vakna väldigt tidigt, så jag är dödstrött. Trött som f-n, trots att vi alltså inte har ägnat oss åt vilda utekvällar med tjeckisk öl på lokala ölhallar eller absint med cannabiskryddning, vilket tydligen verkar vara väldigt hett här (jag kan dock inte riktigt förstå idén med det senare -varför smaksätta en redan vedervärdigt smakande dryck med något som, så vitt jag förstår inte smakar något bättre, av lukten att döma åtminstone, för det är alltså endast tillåtet som smakförstärkare, inte i något berusande syfte).

Nej, inget dekadent uteliv för oss alltså, som de ansvarstagande småbarnsföräldrar vi ju är. Däremot har den, för oss, nya barnvagnen rullat åtskilliga kilometrar på Prags kullerstensbelagda gator, och effektivt vaggat Lilla A till sömns dagtid. 

Den har funkat bra, vagnen. Bra fjädring och inte alltför tung de gånger vi fått bära den upp för spiraltrappor. Också hyfsat smal så att vi har kunnat kryssa fram mellan restaurangbord eller mellan gravstenarna på den gamla judiska kyrkogården. Däremot har vi den här resan skippat klättring upp i klocktorn och liknande. 

Imorgon är det dags att åka hemåt igen, vilket känns lite trist. Vi hade utan större problem kunnat fördriva ett par dagar till i den här trevliga staden. 

Lilla A gillar de jazzspelande gatumusikanterna. 

Rådhuset och det astronomiska uret. 

Parkhäng

Ölhall med eget bryggeri, notan ligger på bordet - en papperslapp med streck. Bara två öl, som ni ser. 

3 kommentarer:

 1. B-1 står för 1st Becherovka(snaps)
  Ansvarsfull my ASS!

  SvaraRadera
 2. Kul! Första utlandsresan med söta dottern? Man vet aldrig hur de reagerar... Vi har haft turen att V sovit längre på våra resor än annars! Hurra!

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har flaxat runt en del inom landet och till Åland o släkten i Finland, men det här var första lite längre resan. Det gick faktiskt väldigt smidigt. Lilla A är väldigt nöjd för det mesta. Skulle hon bara sova liiite längre på morgonen skulle allt vara perfekt ;-)

   Radera