måndag 26 augusti 2013

Solskyddsfaktor

Hela sommaren har Lilla A vistats i utomhus utan någon UV-dräkt. Vi har försökt hålla oss i skuggan, ha kläder på och smörja in henne då det har varit mycket sol. Nu ska vi åka till Mallorca om två veckor och då kändes det som att vi kanske skulle ta och investera i en UV-dräkt iallafall, eftersom det förmodligen blir en hel del häng i solen.

Som den snåljåp/ekonomiska person jag ju är kändes det som att nyinköp var alldeles för lyxigt för ett plagg som kommer att användas endast vid denna enda resa och sedan vara för litet. Tyvärr är jag tydligen också en väldigt slö person, för mitt i allt var det ju inte alls så länge kvar tills vi ska åka.

Hoppsan hejsan, plötsligt fanns ju inte tiden att fundera, välja och vraka, eller vänta och se om det dyker upp något bättre på Tradera. Reorna på stan blev plötsligt mitt förstahandsalternativ. Men strandsäsongen är tydligen slut i vårt land, för det fanns inte en UV-dräkt i någorlunda passlig storlek kvar i stan.

Jaha, tillbaks till Tradera. Klicka på det som finns. Nu har vi inte tid och råd att missa de auktioner som ligger ute. Jag lade bud på två, för att vara på säkra sidan. Måste ju hinna få hem dräkten innan vi åker också, annars är den ju värdelös.

Sedan var det ju som sagt barnloppis i lördags. Och där fanns det UV-dräkter, såklart. Lika bra att köpa en ifall jag förlorar Tradera-auktionerna, eller inte hinner få hem mina vinster, tänkte jag. Hängslen och livrem, liksom. Eller UV-dräkt x flera.

Vi kom alltså hem med den här vackra kreationen (bilden) från loppisen. På kvällen fick jag Tradera-mail - jag hade vunnit båda auktionerna. Alltså två dräkter.

Så nu kan jag verkligen känna mej ekonomisk. Tre UV-dräkter, så här i slutet av augusti är ju precis vad vi behöver. Vad bra det blev. Vi kanske måste boka in en semesterresa till i vinter så att vi får användning för dem innan de är för små. Det känns ju onödigt att lägga ut så mycket pengar på något man knappt hinner använda.

Lilla A poserar nöjt

Hej bebis! Vilken fin dräkt du har!

4 kommentarer:

 1. En sån måste jag också köpa inför Turkietresan men jag ska nog försöka vara ute i lite mer god tid så att jag inte behöver köpa flera ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars kan jag sälja av ett par så slipper jag boka in en till resa :-D

   Radera
 2. Haha, ja, så det kan bli! Lägg ut dem på Tradera igen vetja. Du kanske inte ens behöver vänta till nästa sommar, folk reser ju till solen året runt så det går säkert att kränga dem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kanske får bli så :-)

   Radera