måndag 10 september 2012

Tonårsföräldrar, hjälp!

Jag kom hem från jobbet för en stund sedan, trött och sliten. Sambon är förbannad.

Tänk er in i följande, givetvis rent hypotetiska, scenario:
14-åringen får plötsligt för sig att dra från skolan, och tillsammans med kompisen hoppa på ett tåg mot huvudstaden, en resa på ca 1½ timme. De har inga pengar, inget leg, och inga planer för vad de egentligen ska göra. Skolan ringer föräldrarna för att fråga var barnen är, och efter lite luskande framkommer det var de befinner sig. De har tjuvåkt på tåget och befinner sig i huvudstaden. Uppenbarligen har de inte tänkt igenom hur de ska ta sig hem heller, vilket löser sig genom en förbarmande släkting på plats. Imorgon väntar samtal med skolan, rektorn är inkopplad.

Om detta, fortfarande rent hypotetiska scenario, skulle inträffa, vad gör man då som förälder? Och vad är en lämplig påföljd? Skolarbetet kanske inte har skötts helt exemplariskt och problemfritt, men i exemplet ovan är det första gången något av denna dignitet inträffar. Ponera också att nämnda tonåring inte bor i vårt hushåll utan endast vistas här varannan helg.

Jävla ungar!!

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för kommentaren! Stackare som spytt sedan mars, jag vet hur det är!! Det går inte att beskriva för någon... Jag kan bara trösta med att mitt illamående försvann direkt (efter något dygn iallafall) och har man en sån kämpig graviditet är förhoppningsvis förlossningen inget jämfört! Jag tänkte hela tiden på att jag snart skulle slippa att vara gravid. Klen tröst när du har 2 mån kvar kanske, men ändå. Håll ut och du är otroligt stark som gör detta!

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt svar! Jag räknar också bara ner, och längtar efter att det här ska vara över. Lycka till med bebben! :-)

    SvaraRadera