lördag 15 september 2012

Graviditetspenning - grattis!

Eftersom jag är gravid och det här ändå tenderar att vara något slags gravidblogg måste jag ju berätta att jag idag var min sista dag på jobbet på myyyycket länge! Jag får nu graviditetspenning, som det så fint heter, och jag är alltså inte längre sjukskriven, vilket gör att jag känner mej så mycket mer normal!

I praktiken förändrar det ingenting, egentligen. Jag mår fortfarande lika illa (kräktes spontant och överraskande i duschen idag, tänk så mycket spännande man får vara med om som gravid), och jag lever på bidrag från staten. Men nu räknas jag som helt normalt gravid, med ett tungt och krävande jobb som jag, för mitt och barnets bästa, inte ska utföra. Säg gärna grattis, det känns som om det är på sin plats! (S, tårta är helt ok!)

Men att gå på graviditetspenning känns samtidigt jättekonstigt. Vad ska jag göra hemma? Och det här barnet som är på gång, hur gick det till? Snart kommer jag väl att ta vara föräldraledig och hålla på också. Det låter ju inte riktigt klokt det här...

Jag passade på att fotografera på vägen ut från jobbet

3 kommentarer:

 1. Då får jag gratulera! Har förstått att du haft en rätt påfrestande graviditet. Kan inte annat än att känna med dig. Och hoppas på att det går över snabbt när bebisen kikat fram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för din gulliga kommentar! Ja, det har varit rätt tungt, mn nu börjar det i alla fall närma sig slutet. fast det är väl ingen lätt tid framöver heller, kan jag tänka mej.
   Ha det bra!
   //Etta

   Radera