söndag 30 september 2012

Insomnia igen

Jag har sovit som en kratta i natt igen. Första gången jag släckte lampan var klockan runt 23. S låg redan då och snusade bredvid mej. Efter ett tag insåg jag att det inte skulle fungera, så jag tände och låg och läste en stund. Försök 2 misslyckades också, så jag tände igen och läste ytterligare en stund. Klockan visade nu 02.

Egentligen spelar det ju inte så stor roll om jag sover på natten eller förmiddagen eftersom jag bara går hemma och skrotar ändå, men just idag skulle ju jag och en vän på loppis redan innan kl 10, och jag vet ju hur risigt jag mår när jag inte sover.

Nytt försök, nr 3 misslyckades också. Efter någon timme gick jag upp och halsade lite Gaviscon. Och blev argare och argare. Jag var arg på S som låg och bredde ut sig och hade ljud för sig, och anklagade honom för min insomnia. Jag också arg på Fröding som bredde ut sig i hela fotändan av sängen, och låg och tvättade sig ljudligt och omsorgsfullt. Och jag var arg på tonåringen som sov gott i extrarummet, dit jag annars hade kunna gått och lagt mej för att slippa de två ovanstående sömnmarodörerna.

Att jag har ungefär en ställning jag kan sova i gör ju att valmöjligheterna är ganska begränsade, och jag kan inte ilsket vända ryggen åt S och hans snarkande utan att få blodtrycksfall och tvingas vältra mej tillbaka.

Sista gången jag i ilska och frustration tittade på klockan visade den hånfullt 05 tillbaka. Någon gång efter det måste jag ha somnat, för att sedan vakna kl 08, innan klockan ringde. Jag tog mej iväg på loppis, och nu tror jag att jag måste gå lägga mej en stund för att ta mej genom resten av dagen. Vad skönt det ska bli när man får barn och får sova. Eller har jag missat någonting?

4 kommentarer:

 1. Jag är helt tyst när jag sover, inte ett ljud!
  //S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste det ha varit Fröding jag hörde. Imponerande snarkningar för att vara en katt!

   Radera
 2. Näää.. du har inte missat någonting..
  Hrm... låtsasregn, låtsasregn, låtsasregn..
  Ja, jag vill inte vara den som tar dej ur villfarelsen barn/sömn och dess påverkan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fortsätter att leva i min låtsasvärld ett tag till (antar att jag blir brutalt nedtagen på jorden sedan).

   Radera