onsdag 19 september 2012

Andning och beröring

Idag är Fisen 32 hela veckor och vi har varit hos barnmorskan. På det hela taget kändes det som ett ganska fånigt besök. Inledningsvis blev jag påmind om att man ska vara försiktig med ironi bland personer man inte känner. Barnmorskor t ex.

När hon frågade hur det var med mej, suckade jag och svarade att för min del kunde bebisen gärna komma ut nu, eftersom jag är så less. Detta resulterade i en lång föreläsning om att bebisen inte var mogen ännu, att lungorna behövde utvecklas bla bla bla. Jag menade ju såklart inte att jag önskade föda en prematur, utan försökte väl bara ge uttryck för att jag tycker att situationen är jobbig och att jag är trött på att inte må bra.

Sedan fick jag en uppläxning för att jag erkände att jag vid något tillfälle druckit en lättöl. "Allt går över till barnet, det är alkohol i den också bla bla bla". Förlåt! #tänkerskamsetpåbriostenjagsmakadepåisomras

När vi talade om att S kommer att missa en av träffarna med föräldragruppen fick han en egen lektion om amning och en broschyr att läsa så att han kan stötta mej nattetid. Komma med användbara tips om grepp, ställningar, favoritbröst osv.

Avslutningsvis pratade vi om mannens roll under förlossningen (som jag knappt ens har ägnat en tanke åt ännu), hur vi tillsammans ska andas oss genom värkarna, och hur vi kan öva på detta med hjälp av beröring (S kommenterade efteråt att det är viktigt att jag är avklädd under övningen, för så var det på bilderna i materialet). Så fint det kommer att bli...

Nä, men annars var allt bra. Fisen växer och frodas och verkade må utmärkt, till skillnad från sin klena mor som hade lågt blodtryck, lågt Hb och höll på svimma på undersökningsbritsen när den stackars närvarande läkarkandidaten skulle känna på magen. Längtar efter den där jäkla förlossningen, bring it on! Lite andning och beröring så blir nog allt bra!

2 kommentarer:

 1. Hej! Nu har jag läst hela din blogg från början till slut och fnissat och lidit med dig om vartannat. Du skriver med så skön ironi! Normalt ligger inte graviditetsbloggar alls på min lista över favoritläsning (precis som barnstatusar på FB) men på nåt sätt slank du igenom ;). Lycka till sluttampen och "keep up the good work".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Nej gravidbloggar och barnstatusar hör normalt sett också till något jag brukar undvika, men på något, för mej obegripligt sätt, har jag nu hamnat i den här situationen, och som jag skrev i inlägget om "babyfilter" så kanske jag ska hålla tyst med mina normalt ganska tjuriga kommentarer om barn-/hundstatusar, innan jag vet om jag kommer att vara den som publicerar 400 bilder på ungen på FB.

   Jag passar på att skriva av mej och spy ur mej all galla här så slipper jag använda Facebook ;-) Jag läste på någon blogg: "Det värsta jag vet är folk som gnäller, sluta gnäll eller skaffa en blogg. Det gjorde jag."

   Och jag med! :-) Kul att du gillade att läsa mitt gnäll!

   Radera