tisdag 17 september 2013

Mallorca

Mallorca, ja... Det blev ju lite konstigt med all planering där. Det var ju svärföräldrarna som skulle åka, men istället åkte vi. Utan dem. Resmålet och tidpunkten var väl kanske inte vårt förstahandsval, men efter att ha funderat fram och tillbaka bestämde vi att vi åker iallafall. Lite förlängning av sommaren och en liten paus från vardagen hemma.

Alcúdia är en typisk turistort, med lång, fin sandstrand, strandpromenad och otaliga restauranger. Och svenskar, norrmän, danskar, tyskar, engelsmän osv. Vill man se något mer genuint måste man flytta på sig.

Vi var dock ganska slitna och orkade inte röra på oss så mycket. Att resa med bebis är inte någon avkoppling. Visserligen slipper man hushållsbestyren hemma, men annars rullar ju rutinerna på, med mattider, sovtider, blöjbyten osv. Vi orkade alltså inte göra så mycket. Tyvärr blev det egentligen inte så mycket slappande heller, eftersom barnets behov styr.

Vårt hotell låg väldigt bekvämt och bra till - ca 100 meter från havet och 10 minuters promenad ner till centrum och hamnen. Vi har under veckan gått milsvis med promenader, och sedan avverkat kortare stunder på stranden, och snabbt tagit oss till hotellet när Lilla A tröttnat på sol och bad. Restaurangbesöken har förlagts tidigt på kvällen, eftersom barnet vanligtvis tar natt innan 19.30.

Vi hyrde iallafall bil en dag och tog oss upp i bergen. Otroligt vackert på slingrande smala vägar.  Vi promenerade också in till staden Alcudia som är från 1300-talet, och gick på marknad där. Resten av tiden kändes som om den gick åt till det gamla vanliga som hör småbarnslivet till.

Jag är inte superimponerad av maten, och priserna var förhållandevis höga. Hotellet trodde jag skulle vara finare med tanke på att det var så dyrt. Det var rätt slitet.

Det var iallafall trevligt att få lite sol, bad och värme, även om det inte blev så mycket strand- eller poolhäng. Och det var väldigt skönt att koppla bort vardagen ett tag. Men det skulle ha varit trevligt med svärföräldrarnas sällskap, och då kanske vi kunde ha tiggt till oss barnvakt någon kväll också, och inte behövt äta middag mitt i siestan.


Matpaus i Alcúdias gamla stadsdel, vid ringmuren


Fika i Alcúdia stad


Lyckades få mössan att sitta på en liten stundSolglasögon på ca 2 sekunder
Hallå där!
Imponerande utsikt uppe i bergen


Sollér


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar