torsdag 19 september 2013

Annorlunda arbetsdagar

Min bror spelar trummor i ett par olika band. Ett av banden spelar progressiv metal, d v s riktigt aggressiv (läs: svårlyssnad) musik. En av deras mest speciella spelningar var för ett par år sedan när ett Kickoff-företag hade hyrt in dem till en företagsfest. Kostymklädd kontorspersonal skulle, utan att vara förvarnade, träffas på en bilskrot och slå sönder bilar ackompanjerade av aggressiv musik. Det var tydligen en hit, och folk gick bärsärkagång bland bilarna (kontorspersonal kanske bär på mycket aggressioner som de inte får utlopp för bland kopieringsmaskiner och faxar).

Igår hade sambons arbetsdag vissa likheter med detta. Räddningstjänst i samarbete med polis och ambulans i Stockholms län har idag haft en storövning (<-länk till tidningsartikel) som S har varit med och planerat och hållit i. Ca 40 bilvrak skulle vara med i övningen, och för att det skulle vara så autentiskt som möjligt skulle ju bilarna se krockskadade ut.

Detta åstadkom man med hjälp av en inhyrd grävmaskinist, som uttryckte att det var en av hans roligaste arbetsdagar, och bad att bli filmad för att kunna demonstrera sin arbetsuppgifter för vänner och bekanta. Ingen bakgrundsmusik levererades dock, men jag såg några av filmerna, och det var jubel när rutor krossades och förhållandevis snygga bilar knölades ihop under skopan.


Grävskopan rockar loss

Idag har man då övat (i ösregn) på ett scenario med masskrock med många inblandade, och bl a brinnande bilar, folk som suttit fastklämda, eller varit medvetslösa. En lite annorlunda arbetsdag det också.


Bild från storövningen idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar