torsdag 1 november 2012

Graviditet och förkylning

Jag är väldigt ofta sjuk. Det verkar som om jag har någon förmåga att ständigt dra på mej virusinfektioner, som gör att jag en stor del av min tid har ont i halsen, känner mej ruggig och går omkring och gnäller och tycker synd om mej själv.

Det typiska är att jag kommer igång med träningen, tränar en eller två gånger och sedan kommer ruggigheten som ett brev på posten. Då får träningen ligga på is ett tag, tills jag känner mej bättre, går och tränar igen - och blir sjuk på nytt. Så håller jag på, oftast under vinterhalvåret, men även under sommaren är jag ofta klen.

Att börja nytt jobb, vilket jag gör lite nu och då, är en annan trigger för förkylningar. Att jag sedan träffar massor med människor, ofta förkylda människor, på jobbet, kan ju vara ytterligare en bidragande orsak till mina lättriggade infektioner.

Nu har jag knappt varken tränat eller jobbat sedan i mars. Jag har haft en massa krämpor som hör till graviditeten, men knappt någon enda förkylning! Lite märkligt, då graviditet medför nedsatt immunförsvar med virusinfektioner som naturlig följd. T o m barnmorskan sa vid inskrivningen att jag kunde räkna med att vara förkyld några månader framåt, men icke!

Vad kan vi då dra för slutsats av detta?

1) Träning är skadligt
2) Jobb är skadligt
3) Graviditet motverkar förkylningar

Personligen tror jag på någon av de två förstnämnda.

4 kommentarer:

 1. Haha vad konstigt att du fått vara frisk, i alla fall som du beskriver det. Men lite rolig läsning för oss andra.
  Själv är jag i stort sett aldrig sjuk normalt, träffar också en hel del människor i jobbet, men har också ska tilläggas inte varit sjuk en enda gång under graviditeten hittills.

  Hittade din blogg då du hade skrivit den på familjelivs tråd om bloggar. Så jag bestämde mig för att kika. :)

  /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du hittat hit! Ja, det är jättemärkligt med alla virus som man kan drabbas av, misstänker att när jag slipper graviditetskrämporna så återgår jag till de bekanta förkylningarna igen.
   Familjeliv säger de ju att man ska undvika om man inte vill noja upp sig/bli irriterad/få ångest, men något måste man ju roa sej med när man går hemma hela dagarna ;-)
   Ha det bra!
   /Etta

   Radera
 2. Det här att du varit sjukskriven och varit hemma mycket spelar säkert in, du har väl inte exponerats lika mycket för virus som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen är det så. Jag jobbar ju som sjuksköterska, och ibland med mottagningingsverksamhet, så det blir ju en hel del virus man exponeras för i vanliga fall.

   Radera