torsdag 29 november 2012

Fisen är här!

Jodå, hon är här nu! Idag är det en vecka sedan Fisen, som jag hädanefter kommer att kalla lilla A, kom ut. Mycket blod, svett och tårar blev det. Jag tajmade in att ha varit vaken 24 timmar redan innan vi åkte till förlossningen, och med en epidural som bara tog på ena sidan, orörliga ben, känselbortfall i underlivet, lite bristningar och djävulsk smärta krystade jag ut henne klockan 10.55 i torsdags förra veckan, d v s den 22/11.

Allt har gått bra, och vi åkte hem från BB dagen efter. Nu har det gått en vecka som har varit mycket omtumlande. Jag känner mej minst sagt labil, och känsloläget pendlar mellan eufori, gråtattacker och ångest. Men mest av allt känns allting jättebra, och jag är så trött, så trött...


Mindre än ett dygn gammal

Världens sötaste bebis

Första barnvagnspromenaden
Vilken tur vi ändå hade, som fick världens finaste bebis!


Fröding är inte lika entusiastisk. Han är deprimerad och sur, och sörjer att han inte är i centrum längre. Han har slickat bort pälsen på ena bakbenet och hela magen och igår försökte han begå självmord genom att sätta eld på sig med ett stearinljus. Han lyckades nästan, och elden stod som en kvast från hans bakre regioner. Nästa vecka har vi bokat in ett veterinärbesök, han kanske behöver träffa en psykiater.

12 kommentarer:

 1. Äntligen kom bilderna jag väntat på ;) Lilla A är så söt! Grattis än en gång! Kramar, Minna

  SvaraRadera
 2. Grattis till lilla A som är väldigt lik S, eller? Duktiga du som fick ut henne till slut! Kram
  (Fint namn hon fick :-))

  SvaraRadera
 3. Grattis!! Själv klämde jag ut min fina son den 21!

  SvaraRadera
 4. stort stort stort grattis! :D

  SvaraRadera
 5. Grattis! Har kollat varje dag efter ett inlägg! Himla söt är er dotter! Grattis igen och nu längtar jag otroligt mycket till vår stund är kommen! :D

  SvaraRadera
 6. Stort grattis och bra jobbat! :-D
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Grattis! Vad gullig hon är!
  Lilla A är ett bra bloggalias, jag använder det också för min brorsdotter. :)
  Hoppas att ni har det fortsatt bra och att Fröding hämtar sig från chocken att ha blivit "storebror" snart.

  SvaraRadera
 8. Tack alla för era fina kommentarer!

  SvaraRadera
 9. Hon är ju fantastisk söt som nyfödd! Vår V såg ut som en skrynklig gubbe när han föddes (fast dag tre var han sötast i världen, så jag måste ändå säga att JAG fått världens sötaste bebis, hehe...).

  Är imponerad över barnvagnspromenaden och att allt gick så bra, skönt! (Jag tajmade också in 24h vakenhet innan värkarna satte igång... och sedan tog det 25h innan han kom ut... sen var jag extra 14h på bevakning på förlossingen innan BB, så det blev typ 3 dygn utan sömn. Sjut att man klarade det!).

  SvaraRadera
 10. Åh, grattis till Fisen!
  Lite sent, sorry!

  SvaraRadera