onsdag 3 april 2013

Att ta en hiss och ett paket blöjor

Vi promenerade ner mot stan idag för att handla i en relativt nyöppnad matbutik, och tajma detta med Lilla A:s middagsvila. Den här butiken ligger en trappa ner från gatuplan, så man måste alltså åka antingen rulltrappa eller en liten skranglig och långsam hiss för att ta sig in och ut.

När vi hade handlat klart började vi alltså bege oss mot hissen, som vi tänkte åka upp med, eftersom rullrappan är utrustad med ett stort märke som talar om att barnvagnar inte får åka där (alternativt för att mamman tycker att det är otäckt att åka rulltrappa med barnvagn).

Då skyndade sig två störiga killar i äldre tonåren mot hissen och tog den framför mej, samtidigt som de skrattade och pratade högljutt. "Kolla, en rullstolshiss, vi tar hissen! Vem åker hiss, egentligen, när det finns rulltrappa bredvid?" Ja, kanske någon med rullstol, eller vi tre med barnvagnar som nu stod och väntade, medan killarna inte lyckades få hissen att funka. De blev rödare och rödare i  ansiktet, och det var uppenbart att den tidigare lite roliga situationen när de skulle tönta sig och ta "rullstolshissen", nu endast kändes pinsam.

"Ni måste hålla knappen intryckt hela tiden", upplyste jag dem, när de började svära över att hissen hade något fel. Uppenbart mycket besvärade åkte de uppåt, med allas blickar på sig när de stod i den glasväggsförsedda lilla hissen som mycket långsamt segade sig iväg.

Men det var inte bara störiga tonårskillar som fick känna sig pinsamma idag. Den här gamla moraltanten, som knuffar sig fram och upptar all plats med sin barnvagn och ondgör sig över hisstjälande grabbar upptäckte när varorna i korgen var betalda att hon hade försökt snatta ett blöjpaket. Blöjorna låg nämligen kvar på vagnen, obetalda. Det var alltså bara att tränga sig före damen som stod bakom mej i kön och dra kortet en gång till.


Lilla A:s betalda blöjor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar