fredag 15 mars 2013

Hjulafton

Idag var vi till barnvagnsaffären och visade upp vår trasiga vagn. Eller vagnen med det trasiga hjulet, rättare sagt, annars är den ju hel. Då fick vi veta att hjulet borde bytas ut, annars kommer axeln småningom att gå av, och det vill vi ju inte, nej Gud förbjude.

Ett nytt hjul kostade strax under 500 kr. Dessutom rekommenderade försäljaren å det bestämdaste att man byter båda framhjulen på samma gång, eftersom de annars slits ojämnt, och då kan vagnen börja dra snett. Detta lät i mina öron lite överdrivet då vagnen inte ens har rullat i 4 månader, men hon är ju experten och borde veta. Vi bestämde gemensamt, S och jag, trotsiga som små barn, att vi inte byter något hjul innan det går helt sönder. Vi var alltså beredda att ta risken att köra snett (folk gör generellt alldeles för lite egna riskbedömningar nuförtiden, resonerade vi rebelliskt).

Men sedan ringde S till SAS för att göra en skadeanmälan, och huxflux skulle de fixa och ersätta allt, så nu inser vi ju att vi givetvis behöver två nya hjul, så att det inte blir något ojämnt slitage. Det där med att vagnen drar snett låter ju inte alls bra. Så två nya hjul blir det! God hjul, önskar SAS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar