tisdag 28 oktober 2014

Varmt

Vi är som sagt mitt i en badrumsrenovering. Det betyder, förutom att vårt hem är invaderat av hantverkare och att vi samsas om vårt badrum på övre våningen, att vi har en tillfällig värmepanna och varmvattenberedare. Dessa fungerar inte riktigt likadant som de gamla, och vi har plötsligt väldigt varmt inomhus, men väldigt dåligt med varmvatten,  istället.

Tidigare ställde vi in en måltemperatur på en central termostat för hela huset, men nu ska vi istället reglera på de enskilda radiatiorerna, vilket inte är så lätt eftersom det blir en väldigt ojämn värme, inte finns någon gradering och tar ett tag innan man kan utvärdera.

Otaliga gånger har vi skruvat och justerat för att det har varit för varmt eller för kallt i sovrummen, och lika många gånger har vi irriterat grälat på varandra för att vi ansett att den andra vridigt till konstiga nivåer.

Oftast har grälen handlat om varför den andra varit så dum och vridit upp termostaten i maxläge när det redan har varit svettvarmt inne, eller tvärtom - en neddragen termostat i ett iskallt sovrum.

I morse fick vi förklaringen när vi såg hur en superglad tvååring stod och vred på reglaget, fram och tillbaka, fram och tillbaka, med ett mycket nöjt leende på läpparna. Det ska bli intressant, men knappast särskilt roligt att se den kommande elräkningen. Kanske kan man göra någon avbetalningsplan från framtida veckopengar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar