tisdag 8 oktober 2013

Vad säger räven?

Förresten är det väl ingen som har missat den här. Ja, vad säger räven, egentligen? Det är bra att frågan lyfts, för det känns ju som ett problem, t ex när jag ska läsa böcker som inkluderar rävar för Lilla A. Vad ska man göra för läte när den röde Mickel-räv dyker upp? Eller som han benämns i sången - "an angel in disguise".

 Nu får vi äntligen veta att den sannolikt säger "ka-ka-ka-ka-ka-ka-kaoo", om man får tro låten. Åtminstone är det en möjlighet att det är så, det finns några andra förslag också. För min egen del har jag alltid känt att det är något som saknas, som en saknad pusselbit. Det har varit ett tomrum, som fyllts med "vovovov" eller "nöffnöff". Tänk om man hade fått ta del av den här informationen ungefär 36 år tidigare! Kanske livet hade sett annorlunda ut då. Lilla A och hennes generation har det verkligen väl förspänt.

Eller tänk om det t ex var katter eller hundar vars läten vi inte hade känt till? Eller vandrande pinnar? Hade det gjort någon skillnad?  De här grubblerierna kan verkligen ge en gråa hår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar