tisdag 8 januari 2013

Nattliga äventyr

Både S och jag sover dåligt och är tjuriga och griniga. Inatt var dock en av oss mer arg än vanligt, medan jag så här i efterhand håller på skrattar ihjäl mej åt minnet.

Det är inte bara amning och bebisskrik som håller oss vakna om nätterna. Den 16-åriga katten måste ibland göra sig av med besvärande hårbollar, och detta sker företrädelsevis nattetid. Förr hörde det odelat till min uppgift att ta hand om dessa uppstötningar, vilka S finner outhärdligt äckliga, och ulkar själv medan han torkar upp dem.

Jag brukade, snabb som en kobra, flyga ur sängen vid den första karakteristiska hostningen, för att snabbt rycka ut och rädda mattan, eftersom kattkräk av någon anledning alltid måste placeras på mattor.

I och med växande gravidmage minskade min snabbhet att ta mej ur sängen i omvänd proportion till magens storlek, och denna uppgift kom att landa på S, till hans stora munterhet. Han vaknar dock inte lika lätt som jag, så oftast brukar jag få puffa på honom när jag hör hur kräkningen närmar sig. Nuförtiden står spjälsängen mot min sida av sängen, så jag kan av det skälet inte rycka ut tillräckligt snabbt, så S får fortsätta att ansvara för att rädda våra mattor nattetid.

Inatt behövde jag dock inte väcka honom för hostningarna hördes rakt nedanför hans säng, varför S svär till och flyger ur sängen och springer upp för att rycka undan katten från mattan. På vägen halkar han dock till och brakar i golvet med en rejäl duns samtidigt som han rycker tag i, den nu kräkande katten, som genast sliter sig ur hans grepp.

Katten kräks samtidigt som den flyr upp i sängen, och S ligger på golvet och muttrar. Slutresultatet blev, förutom diverse blånader och förlorad stolthet för dem båda, också hårbollar och halvsmält kattmat över mattan (nej, den klarade sig inte), golvet och sängens utsida. Tur att vi inte har fått vår nya (läs: dyra och otvättbara) säng ännu. S kanske får utrusta sig med halksockor nattetid när sängen har anlänt.

5 kommentarer:

 1. Alltså jag kan se detta framför mig och det är svårt att inte skratta då :) Cred till S som torkar hårbollar trots kväljningar!

  SvaraRadera
 2. hahaha, förlåt...men det låter lite komiskt ;)
  alltså hildingsängen - den är en dröm!

  SvaraRadera
 3. Du skriver så jäkla bra så att man kan verkligen se detta framför sig.

  SvaraRadera
 4. Förlåt, förlåt S, men jag skrattar så jag kiknar. Var tvungen att läsa den högt för sambon som genast ansåg detta vara ännu en fullgod ursäkt för att aldrig skaffa barn, eftersom vi (läs jag) har samma sysselsättning som du har haft nattetid. Kan inte heller fatta varför det alltid måste ske på mattor...!!! Jättebra skrivet!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att S gör mer liknande saker så jag har något att skriva om ;-)

  SvaraRadera