måndag 28 januari 2013

Lösskägg och medelstor fisk

Att det har varit stiltje på bloggen några dagar beror inte på att något har inträffat. Vi har helt enkelt varit enormt upptagna. I helgen har Lilla A:s mormor varit här och på söndagen var vi på 1-års kalas.

Vi är på kalas, och tog bara kort på oss själva. Lilla A testar klänning för första gången.

Lilla A:s mormor envisas med att prata finska med sitt barnbarn (och vill därför bli kallad "Momi"). S tycker att de här ofrivilliga finskalektionerna är väldigt inspirerande och passar på att lära sig nyttiga och användbara fraser, så som "Var är hennes lösskägg?", "Det här är en medelstor fisk" eller "Mamma har en liten rumpa" (han sa "medelstor" först, men jag rättade honom med bestämd röst).

Lilla A gymmar (och har på sig sitt randiga "lösskägg")

S jobbade hela dygnet (och passade på att vila upp sig), så jag och Lilla A:s Momi städade bl a toaletten och kollade på Bond-film.

Små barn under 2 år ska inte titta på tv, det blir lätt lite för intensivt. Men han den där James Bond var ju så häftig...


Idag har jag ställt upp för forskningen och deltagit i en studie på kvinnokliniken. Jag har fyllt i olika formulär, suttit vid en datorskärm och klickat i vilken färg olika ord varit skrivna med, memorerat nummerserier och läst upp dem baklänges samt fått elektroder klistrade runt ögat för att mäta mina blinkningar när jag hörde skrämmande höga ljud i hörlurar. Allt detta för att studera hur dåligt man fungerar när man t ex är hormonell och sover för lite.

Att föda barn på ett universitetssjukhus medför att man blir tillfrågad om man vill medverka i otaliga studier, och jag och Lilla A är med i fyra stycken. Idag kunde man så tackvare min medverkan i en av dem bl a bevisa att man inte kan rabbla siffror baklänges när man inte har sovit. Så nu vet ni.
4 kommentarer:

 1. Missä on irtoparta? Äitillä on pieni peppu!
  //S

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Jättetrevlig blogg och fina bilder! Det blir säkert fler besök. Många hälsningar eteläsuomesta /Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och välkommen! Eller tervetuloa, som vi numera säger.

   Radera
 3. å lilla A bara växer och växer :)

  SvaraRadera