fredag 18 januari 2013

Är det kallt eller är det KALLT?

Jag har ställts inför ett nytt problem, något jag aldrig har råkat ut för tidigare, förmodligen ett i-landsproblem: Hur kallt är det egentligen?

Man skulle ju kunna gå ut och känna efter, men nu hade jag tänkt gå på en promenad med Lilla A och hon talar ju inte om ifall hon tycker att det är skitkallt eller om mamma har överdrivit klädseln och hon håller på avlider av värmeslag istället, medan yllekläderna sticks obehagligt mot halsen.

Själv fryser jag ju alltid, så jag tror förstås att alla andra också gör det. Varje år när det börjar bli kallt och ruggigt drabbas jag av något som gör att jag inte kan behärska mej när jag kommer in i sport- eller friluftsaffärerna, och köper okontrollerat på mej diverse fleecetröjor, varma sockor och underställ (ja, jag har handlat åt Lilla A också).

Idag kan jag konstatera att det är jäkligt kallt ute. Men är det överdrivet kallt? Skitkallt? Rysskylekallt? Eller bara normalkallt? Väderlekstjänsterna och min termometer är verkligen inte överens.

Alla bilder är tagna samtidigt:


iGoogle


iPhone


SMHI


Termometer utanför fönstret

Det är ju en viss skillnad på -7 och -17, och jag börjar misstänka att min termometer ljuger.

2 kommentarer:

  1. Känner sååå igen mig i ditt frysande. Jag börjar huttra i september ungefär och fryser sedan konstant i varierande grad fram till maj. Det verkar vara omöjligt att klä sig tillräckligt. Kan dock tänka mig att en liten A somt ligger nedbäddad i en vindskyddad vagn med underställ, tjock värmehalare och täcke samt vagnskydd på det upplever saken annorlunda...

    SvaraRadera
  2. Ja jag är en sån som fryser jämt och är allt lite avundsjuk på barnen som får ligga varmt nedbäddade i vagnar :)

    SvaraRadera