torsdag 10 juli 2014

Koppor

För en dryg vecka sedan skulle vi åka med Eckerölinjen mot Åland. I bilkön bredvid oss får vi syn på två barn som hänger ut genom en bilruta och ordagrant ser ut som två salamis i ansiktet. Vattkoppor, av den mer uttalade graden.

Upprört svor jag till min man över vad det är för idioter som väljer att åka med sina extremt smittsamma barn på ett färdmedel med drygt 1000 resenärer, och muttrade att jag förutsatte att de skulle ta en hytt och gå raka vägen för att låsa in sig där.

Men nej då, de första vi fick syn på i cafeterian var salamisarna som styrde stegen mot det överfulla lekrummet, och sedan hängde där hela resan. Jag gjorde mitt bästa för att hålla Lilla A så långt ifrån dem som möjligt, samtidigt som ilskan över att riskera att få min semester förstörd bubblade inombords.

I morse när de myggbett som Lilla A haft över hela kroppen i flera dagar hade ändrat utseende till att allt mer likna vätskefyllda blåsor började jag ana oråd. Efter att ha konsulterat Google, 1177 och gjort ca 1000 bildsökningar blir jag mer och mer övertygad om att jag får ge mej. Myggbetten är förmodligen vattkoppor.

Lite ödmjukt skäms jag nu, dels över hur jag svor över familjen på båten, vilka omöjligt kan vara de som smittat oss eftersom det gått för kort tid, men också över mitt eget agerande. P g a min okunskap har vi nu förmodligen smittat halva Uppsala med vattkoppor mitt i semestertider. Den överfulla badstranden två dagar i rad, inklusive våra vänners barn, och en av stans största mataffärer igår. Förlåt!

6 kommentarer:

 1. Det viktigaste var väl ändå att ni inte ville smitta någon! Hoppas A inte har för ont av kopporna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det förresten något man inte får missa på Åland?

   Radera
  2. Skrev svaret på fel ställe, läs nedan!

   Radera
 2. Vet fortfarande inte riktigt om det är vattkoppor. De har blivit några fler, men de är så små! Hon är rätt opåverkad, vill inte somna, men det är nog semesterns och värmens fel tror jag.
  Ni åker till Åland precis rätt årstid :-) Om ni är i Mariehamn ska ni se Sjökvarteret och kanske äta pizza (plåtbröd) vid Niska, ni kan också äta vid den andra hamnen, vid Segelpaviljongen i Västra Hamnen. Sjödagarna kanske är medan ni är där?
  Sjöfartsmuséet och Pommern är trevligt.
  Åker ni utanför stan så kolla in Kastelholms slott och Jan Karlsgården och smakbyn, samt Bomarsunds fästning. Gå in på www.aland.com och kolla evenemang och sevärdheter :-) Förresten är Lilla Holmen mysigt om du åker med barn. Badstrand, lekplats och lite kaniner, höns och påfåglar att titta på. Ligger också mitt i stan, bakom äventyrsgolfen.
  Ha det så trevligt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Jag åker själv faktiskt och inte förrän i augusti, ska bli riktigt kul då jag åker och hälsar på en nära vän. Ska definitivt kolla upp dina tips :)

   Radera
  2. Augusti blir säkert också bra :-) Lite varmare i vattnet, och lite lugnare för övrigt!

   Radera