fredag 20 juni 2014

Midsommar

Midsommarafton idag då. Maken och barnet skulle ha åkt till Dalarna igår, men barnet utvecklade små röda prickar lite här och där på kroppen. Eftersom vi väntar på vattkoppor antog vi att det var det som var på gång, och avfärden sköts upp.

Idag hade prickarna konstigt nog bleknat, och ungen är sitt gamla vanliga jag. Kanske lite tjurig. Det är mycket skrik och gap om "Annes åsså" och notoriskt vägrande av kläder, vilket demonstreras genom högljutt nej-skrikande och dramatiska slängningar på golvet. Av sig själv och de felaktiga, förhatliga kläderna.

Annes ska åsså äta allt som mamma eller pappa äter, Annes åsså duscha (betyder att hon har ensamrätt på duschslangen), Annes åsså gå ut (gummistövlar kläs på, och glöm för guds skull inte MÖSSSSSSAN).

De förmodade vattkopporna har alltså degraderats till myggbett, och nu har barnet och hennes trötta far dragit iväg för att dansa KACKKACKKACK runt ollonpålen, förlåt MIDSOMMARSTÅNGEN, och jag ska ägna ej åt varannan vatten på neurointensiven. Detta passar mej rätt bra, eftersom jag inte är överförtjust i högtider eller ringdanser. Eller vattkoppor/myggbett heller för den delen."Annes åsså sitta dääär"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar