fredag 1 november 2013

November idag

Lilla A och jag flyr till Åland i helgen och S jobbar. Det är lika bra att hålla oss hemifrån under de dagar det är visning, eftersom vår paradgren inte är att hålla hemmet städat (snarare att dö i soffan när barnet somnat, eller att på så många sätt som möjligt uttrycka vår frustration över att inte orka hålla ordning och sedan dö i soffan).

Kattpensionären Fröding är inte heller någon mästarnas mästare i städning eller att hålla ordning på allt hår han tappar. Han briljerar snarare i konsten att strö kattsand över en så stor yta som möjligt på så kort tid som möjligt. Dessutom är han rätt bra på att utnyttja tyngdkraften till att få ner saker från hög höjd till golvnivå, t ex blommor, mat från matbordet eller föremål han inte tycker att behöver stå på handfatskanten.

Därför befinner sig också Fröding i exil för närvarande. Tillsammans med de andra pensionärerna (läs: svärföräldrarna) vistas han nu utanför Avesta och ägnar tiden åt att njuta av diverse delikatesser och titta på tv. Han har också hunnit undersöka terrassen underifrån, men den såg bra ut, hälsade han.

För att inte stöka ner mer än nödvändigt idag tog Lilla A och jag en promenad, och konstaterade att det verkligen är november.


Overall, vantar och mössa

Svandammen med slottet i bakgrunden. Men vad är det där i mitten?

Typiskt Uppsala att någon mystisk varelse tagit Svandammen i besittning.

Visdomsord på elskåp

Löv och nedstängd uteservering

Mera löv. De är ju fan överallt! Utom på träden.

Sommaren är verkligen ett minne blott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar