måndag 10 juni 2013

Stressad

Kalendern är fullantecknad, det finns knappt en millimeter kvar att skriva på (ja, jag använder fortfarande en gammaldags kalender av papper, ni vet sådant där som man skriver på med en penna). Jag vet inte riktigt hur det gick till, men vi har massor att göra hela tiden. Det ligger på att vara föräldraledig.

Föregående vecka var det tandläkare, besök av Lilla A:s mormor, en tripp till svärföräldrarna, studentfika samt besök av bror och tonåringar. Den här veckan har vi redan hunnit med tandläkarbesök för Lilla A, vi har varit barnvakt åt våra vänners barn och S har cyklat 3,2 mil till jobbet för att jobba i natt. Lilla A och jag är dessutom förkylda och snoriga.

Resten av veckan måste ví packa, tvätta, planera och handla. Imorgon skulle jag vilja hinna på informationsträff om förskoleval. Sedan ska jag träffa en kompis och S ska på fotbollsmatch i Stockholm med kollegorna. Sedan är det Dalarna igen, för skolavslutning och habiliteringsmöte. Därifrån blir det att snabbt åka, via Uppsala för att släppa av S och hämta mer packning, mot Grisslehamn och Åland där ena tonåringen ska sommarjobba, och jag och Lilla A mest ska glassa och pusta ut.

Eller ja, glassa och pusta ut blir det nog inte riktigt, jag bara skojade. Förmodligen finns det en hel del för oss att göra på Åland också, som att umgås med diverse släkt och vänner, förse tonåringar och andra med mat, hjälpa Lilla A:s mormor på gården osv.

Samtidigt som allt detta sker ägnar vi oss åt tonårstjafs (ni som har varit tonåringar har kanske ett hum om vad det innebär), vi väntar på jobbiga provsvar inom familjen, planerar bokcirkelträff (måste hinna läsa boken också!), vi glömmer att söka föräldrapenning och vi tjafsar med diverse personer och myndigheter som är involverade i planering kring särskolegymnasium på annan ort. Det är en hel del som ska fixas med detta.

Jag blir matt bara jag skriver detta. Inte konstigt att vi glömde bort katten när vi åkte till svärföräldrarna i torsdags. Som tur är har jag världens bästa kattvakt, som alltid ställer upp, så det löste sig, med kortare varsel än vanligt.

Undrar om det hjälper att köpa en ny kalender? Med blanka blad? Eller blad som bara innehåller anteckningar om sol, bad och vackert väder?


Lilla Darth Vader sover iallafall gott just nu. Hon verkar inte särskilt stressad.

1 kommentar:

  1. Jag använder också dessa kalendrar av papper! Testade digitalisera mig en gång men det dröjde inte länge innan min lilla bok var tillbaka i min famn.

    SvaraRadera