torsdag 20 juni 2013

Mopeden

Jag förstår att ni alla har väntat med spänning på att få höra hur det har gått med MOPEDEN. Ja, hur har det då gått?

Mopeden fick sig en åktur för lite service på S jobb, en tripp på drygt 3 mil. Resan tog uppskattningsvis en timme. En härlig timme i arla morgonstund en dag föregående helg, då S kunde njuta av fantastiskt vackert väder, lyssna till fågelkvitter och känna vinden fladdra i sin fluffiga morgonfrisyr. 

Hemresan var inte lika skimrande. Efter 3 km dog mopeden. I ösregn, minusgrader och uppförsbacke åt alla håll. Dessutom blåste det nog storm också, och magen var tom. Det var bara att ta tjuren i hornen, eller mopeden i styret och börja släpa. Mopeden väger blygsamma 86 kg. Det är tur att min sambo är en muskulös man. Och att det finns tåg att tillgå i nödsituationer som denna. 

Mopeden har sedan stått på S jobb och skämts i ett hörn, fram tills ikväll då han hade tid att ta sig en titt på den igen. Jag vill nu inte på något sätt nedvärdera min käre sambos mekaniska kunskaper, men nu funkar åket igen. Efter att vissa delar som glömts att sättas på plats nu åter är där de ska vara. 

Förlåt, älskade S, för att jag hänger ut dej på det här sättet! Jag är bara väldigt nöjd över att det inte var jag som råkade ut för motorstoppsincidenten. Och så ler jag lite, i all välmening, givetvis. Det blev ju bra tillslut!

3 kommentarer:

 1. Jag tackar för mitt nya epitet: muskulös:-)
  Att mina mekaniska kunskaper är rostiga kan jag hålla med om, men att anförtro dig med familjehemligheter det går tydligen inte. Att först hänga ut mig och sedan be om förlåtelse i nästa mening, det verkar ju utstuderat;-)
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Må familjehemligheterna följa oss i graven, även de om dina förmågor inom mekanikens snåriga djungel. Men det blev ju ett bra blogginlägg, eller hur?! Och bloggen är ju ändå viktigare än skeletten i familjegarderoben, eller hur?!

   Radera
 2. Ha-ha-ha! Vad härliga ni är! Jag kan knappt hålla mig tills jag får läsa nästa mopedhistoria =)

  SvaraRadera