torsdag 27 december 2012

Saboterade konstverk med urin

Jag måste gnälla lite på hundägare. Någon vecka innan jul var det blidväder, och utanför vårt hus finns en liten park. I den här parken rastar folk sina hundar, och barn leker, åker pulka, och just vid det här tillfället har man byggt en mängd snögubbar och andra skulpturer.

Jag räknade till 12 olika snöskulpturer i form av drakar, tomtar, en borg och en mängd helt ordinära snögubbar. I ungefär ett dygn fick de stå orörda, sedan började hundarna sabotera. Efter någon dag var varenda en av snöskulpturerna nerpinkade. Alla snögubbar pryddes med gul nedredel, och drakens framben var gula. Vissa små snögubbar hade kiss upp till halsen.

Varför duger det inte att pinka på träd, buskar, trafikmärken och elskåp? Om hunden är okopplad förstår jag att det kan vara svårt att styra var den utför sina behov, men de flesta hundar hålls kopplade här eftersom vägen går precis bredvid. Hundägaren har alltså tyckt att det är okej att hans hund urinerar på barnens konstverk.

Jag brukar inte orka hetsa upp mej så mycket över hundar och hundägare, men det här gjorde mej riktigt irriterad. Speciellt när mängden urin måste ha uppgått till flera liter, med tanke på antalet snökonstverk, och storleken på de gula partierna. Jag ångrar nu att jag inte tog kort på eländet, och nu har snöskulpturerna regnat bort.

Hälsningar,
Vän av ordning

1 kommentar:

  1. Sånt kan störa mig något enormt. Jag tycker i allmänhet hundägare inte visar någon respekt. Jag har själv hund men inte sjutton kan man bete sig hur som för det, är ju faktiskt många som ska leva sida vid sida i en stad.

    SvaraRadera