fredag 7 december 2012

Känslig till överdrift - ett nytt personlighetsdrag

I bokcirkeln som jag är med i läser vi Natascha Kampusch biografi, ni vet hon som hölls fånge av en man i Österrike från att hon var tio år gammal tills hon blev 18 och lyckades rymma. Jag har inte lyckats läsa så långt, eftersom lilla A tar större delen av min tid i anspråk, men jag har iallafall lyckats utröna en skrämmande sak: Det här med att få barn har gjort mej till en blödig, överkänslig lipsill!

Jag har i princip aldrig haft problem med att läsa obehagliga böcker eller titta på läskiga filmer förut, men nu  fungerar det inte. Jag överväger att inte läsa klart, eftersom boken får mej att må psykiskt dåligt. Jag klarade inte heller av att titta på Beck-filmen häromkvällen, där två tonårstjejer begick självmord.

Är det så här man ska vara från och med nu? Eller är det en övergående fas? Jag är rädd för att jag, med alla mina ideal om självständighet och eget ansvar, kommer att bli en riktig hönsmamma som skyddar och curlar så att stackars lilla A aldrig vågar göra något på egen hand och aldrig flyttar hemifrån, bara för att ag med min nya oro inte klarar av det.

När en kompis till mej berättade att den här gråtmildheten och labiliteten som kommer efter att man får barn inte kommer att gå över, eller att den iallafall inte hade gjort det för henne, och att hon numera t o m gråter till Bonde söker fru, blev jag orolig på riktigt. Som tur är tittar jag inte på programmet. Och nu kan ni ge er på att jag aldrig kommer att göra det heller - för tänk om jag börjar gråta! Då raseras ju min självbild totalt!

7 kommentarer:

 1. Men hjälp, jag som tycker jag är gråtmild nu som gravid och det trodde jag mest berodde på hormonerna. Blir jag sådär så kommer jag också bli en annan människa.

  SvaraRadera
 2. ja, visst har man blivit känsligare på ngt vis...

  SvaraRadera
 3. Mesig, blödig, feg och töntig har man blivit...

  SvaraRadera
 4. Jag är nog fortfarande mer blödig än innan jag fick barn, heheh :)

  SvaraRadera
 5. Jag läste den boken när jag var gravid. Fy fan... Men bra är den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var otäck, men bra! Jag klarade av att ta mej igenom den utan att bryta ihop.

   Radera