måndag 16 februari 2015

Blöjhumor

Lilla A använder sedan ett tag tillbaka blöjor av märket Libero, och just de vi brukar ha har bilder av olika djur på. 

Som vuxen kanske man har svårt att förstå hur stor grej det här kan vara, men för en tvååring är det mycket viktigt att reda ut vilket djur det ska vara på den nya blöjan när man byter. 

Ibland står elefanten högt i kurs, och ibland känns det bättre med en giraff på rumpan, men den som alltid är bäst att kissa i är apblöjan. Skulle barnet få bestämma skulle hon bara använda apblöjor, så vi argumenterar dagligen över att även de 80% av blöjor med andra djur på måste användas innan man köper nya. 

Idag överraskade hon mej genom att uppvisa synnerligen smart argumentationsteknik. En stor kartong med nya blöjor hade införskaffats. Givetvis visste hon att de åtråvärda apblöjorna fanns där i, och eftersom det bara skräpade ett fåtal pandor och leoparder på hyllan tyckte hon å det bestämdaste att vi kunde öppna kartongen och plocka ut bättre vara därifrån. 

"Nej", förklarade jag för miljonte gången. "Man måste använda slut alla på hyllan innan man kan öppna ett nytt paket"(tråkkärring). Då lyfter ungen resolut ut de ca 10 kvarvarande blöjorna, håller dem i famnen med världens största flin och säger "Nu det är slut, mamma". 

Ack den som förstod tjusningen med att kissa i en apblöja. Det måste verkligen vara något alldeles extra. 

1 kommentar: