onsdag 14 januari 2015

En morgon med barn

... kan tydligen se ut på många olika sätt. Den gemensamma nämnaren är oftast att det är tidigt och att man är stressad och trött. Sen kan det gå lite hur som helst. 

Som idag, t ex. Barnet vaknade klockan 06 när pappan klev upp, och hon grät hjärtskärande efter sin far. "Yes, några minuter sovmorgon för mej!", tänkte mamman elakt, och vände sig på andra sidan. 

Sovmorgonen varade dock inte då länge, och byttes sedan ut till morgonen då vi bytte tröja 5 gånger. Först från pyjamas. Sedan var tröjan för liten, sedan blev den blöt, sedan blöt igen och slutligen dränktes hela framsidan in i parfym. 

Jag trodde faktiskt inte att hon skulle få ut något ur flaskan som hon lekte med medan jag borstade tänderna! Men nu ligger det alltså en tung doft av parfym (blandat med bajsblöjor, som väntar på transport ut till soprummet) över vårt hem. Trots att kläderna är i tvättmaskinen och flaskan konfiskerad och rengjord. 

Hur barnet luktar på förskolan idag vågar jag inte tänka på... Och då försökte jag ändå tvätta hennes parfymerade putmage efter bästa förmåga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar