måndag 22 juli 2013

Resa

Efter tre dagar i stan har jag lappsjuka. Jag längtar tillbaka till Åland, den här staden är helt död i juli, som en enda lång söndag. På Åland håller dock bror på renoverar och har rivit ut väggar, och svägerskan och Lilla A:s kusin har åkt till Gotland.

Gotland verkar ju trevligt, tänkte vi, och kollade upp lite tider och priser. Det fanns i princip inga tider kvar, och priset var HÖGT. Typ södernresa. För inte ens tre dagar. Så vi bokade en resa till Prag istället. Hej Tjeckien, vi ses på tisdag! Nu behöver vi bara en barnvagn, typ sulky, som man kan köra på kullerstensgator utan att barnet får hjärnskador eller föraren ett nervsammanbrott.

Denna vagn/sulky får heller inte kosta en förmögenhet (typ som Gotlandsresan), för då har vi inte råd att äta i Prag. Och så blir det så jobbigt om den går sönder på flyget, för jag orkar inte krångla med Czech Airlines om trasiga vagnar. Det gör jag bara max en gång om året, och då helst med SAS.

2 kommentarer:

  1. Finns det ens några vagnar som är sköna att köra på kullerstensgator? Jag tänkte faktiskt på det när jag var i Tallinn förra sommaren, att ska jag någonsin åka dit med ett litet barn får det bli sele eller bärsjal, för alla vagnförare såg ut att ha ett litet helvete rent ut sagt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skönt vet jag inte om det var, men Lilla A vaggades/skakades till sömns iallafall ;-) Det funkade rätt bra faktiskt, bra fjädring och hyfsat stora hjul. Men barnvagnsanpassat (eller handikappanpassat) får man ju vara medveten om att det inte är, så det blev en del bärande och krånglande.

      Radera