tisdag 5 maj 2015

En kort uppdatering

Dags för en uppdatering här. Bättre sent än aldrig, eller hur var det...

Vi lever. Efter månader av intensiv terapi, antidepressiva läkemedel och våldsamma urladdningar med hjälp av kampsporter (trädgårdsarbete, enstaka tillfällen av snöskottning och annat kraftkrävande som hör till när man bor i hus) har vi uppnått något slags terrorbalans.

Eller nej, det har vi egentligen inte alls gjort, men livet fortgår på något sätt iallafall. Och vi är oftast ganska sams. Kanske för att S jobbar så djävulskt mycket så att vi knappt hinner ses, och när vi väl ses är vi för trötta för att orka gräla.

Egentligen är vi ganska överens. Överens om att allt för mycket i vårt liv är åt helvete. Och att vara överens, och att kämpa mot gemensamma fiender är helt klart ganska skönt. För fiender och kamp tycks vi inte komma undan.

Utökade familjen AB är svårt splittrad, och många saker orkar vi inte tänka på. Hur teenage mom ska ha någon chans att ta tag i sitt liv, t ex. Eller hur den andra tonåringen ska kunna hävda sin rätt bland tomtar och troll.

Cancermonstret gnager, medan andra familjemedlemmar briljerar genom att fatta häpnadsväckande dåliga beslut gällande sin livsföring. De gamla blir äldre, och nya små människor är på gång.

Om ca två månader är det nämligen dags för Lilla A att ikläda sig rollen som ansvarsfull storasyster. Något hon ser framemot. Hon ska krama och trösta bebisen, som enligt henne är en lillebror som heter Preja.

Den blivande mamman då? Ja, jag alltså. Mår illa, dock inte riktigt lika illa som sist. Har inte jobbat en dag sedan december, och försöker vara en engagerad och bra mamma, när jag helst bara vill sova, sova, sova. För jag är så sjukt trött hela tiden. Blodvärdet är långt nere på tvåsiffrigt, och trappan i huset skulle jag gärna byta ut mot en hiss.

Men hallå - snart är det sommar (och då ska Lilla A gå utan byxor, och bada, enligt uppgift). Det ser vi framemot. Samtidigt som vi räknar ner mot Prejas ankomst.


   
En "pressa"


"Måste hoppa"

Vi bor väldigt nära vattnet. Det är trevligt. Fast inte lika trevligt vatten som hav.

1 kommentar:

  1. Åh en Preja! Wow. Och vad ni kämpar på. Älskar att du bloggar igen!

    SvaraRadera